Kérdőíves pénzkeresés

Hogyan kérd ki a pénzedet bankszámlára? (IBAN/SWIFT tudnivalók)

2019. december 14. -

bankszamla.pngA bankszámlára is fizető kérdőíves oldalak általában nem egyszerűen a bankszámlaszámodat kérik. Mivel nemzetközi oldalak, és az utalás is külföldről fog érkezni, a bankszámlád nemzetközi formátumára (IBAN), illetve a bankod nemzetközi azonosítójára (SWIFT-BIC kód) is szükségük lehet.

A bankszámlád nemzetközi formátumát egyszerűen le lehet generálni, mivel banktól függetlenül a HU karaktereket, egy ellenőrző kódot, majd a számlaszámodat kell tartalmaznia. Az ellenőrző kód miatt a legegyszerűbb online formátum átalakítót használni, ami a legtöbb bank oldalán megtalálható (és a legtöbb úgy van megcsinálva, hogy csak az adott banknál vezetett számlaszámot legyen hajlandó elfogadni). A CIB bank oldalán lévő átalakító minden bankszámlaszámmal működik, ezért a legegyszerűbben itt tudod lekérni az IBAN-odat, egyszerűen úgy, hogy megadod a bankszámlaszámodat, az pedig visszaadja azt IBAN formátumban.

A legnépszerűbb bankok SWIFT-BIC kódjai:

Budapest Bank: BUDAHUHB
CIB Bank: CIBHHUHB
Citibank: CITIHUHX
ERSTE Bank: GIBAHUHB
FHB Bank: FHKBHUHB
K&H Bank: OKHBHUHB
MKB Bank: MKKBHUHB
OTP Bank: OTPVHUHB
Raiffeisen Bank: UBRTHUHB
UniCredit Bank: BACXHUHB

Ha a te bankod nincs a listában, a bank weboldalán érdemes a kódot keresni.

Egyes oldalak (például a TimeBucks) a Transferwise nevű szolgáltatást használják a pénz elküldéséhez, ami egy olcsó nemzetközi utalást lehetővé tevő szolgáltató. Ha spórolni akarsz az utalás és a váltás költségein, bármelyik bankszámlára utaló oldalon tudod használni a Transferwise-t, ezért érdemes regisztrálni rá. Erről itt olvashatsz bővebben.

Ha érdekel, hogy melyik kérdőíves oldalak fizetnek bankszámlára, nézd meg ezt a listát!

Töltsd ki a felméréseket
süti beállítások módosítása