Kérdőíves pénzkeresés

Gyakori kérdések

2019. január 11. -

gyakorikerdesek.jpgMiért éri meg bárkinek, hogy fizessen nekem a kérdőívek kitöltéséért?

A legtöbb oldalon különböző cégek végeznek felméréseket, hogy megtudják, hogy egy adott termékről, szolgáltatásról mi az emberek véleménye. Ezzel fejleszteni tudják régebbi termékeiket vagy tesztelni tudják egy-egy új ötletüket, ami a cégnél végül hozzájárul a bevételszerzéshez. Más esetben tudományos kutatásokban lehet részt venni, amit általában állami vagy másmilyen támogatásból finanszíroznak a kutatók.

Legálisak ezek az oldalak? Nem vernek át?

Természetesen legálisak. Előfordulnak ugyan átverős ajánlatok, de az ezen az oldalon ajánlott kérdőíves oldalak mind megbízhatóak, nyugodtan regisztrálhatsz rájuk.

Mennyi pénzt lehet keresni ezzel?

A bevétel függ attól, hogy melyik oldalakra regisztrálsz, hogy hány éves vagy, hol dolgozol és más demográfiai adataidtól is. Összességében elmondható, hogy ha sok oldalra regisztrálsz, és rendszeresen foglalkozol a kérdőívekkel, akkor összeszedhető annyi pénz, ami már érezhető lehet a háztartásban. Amerikában vannak olyanok, akik csak ebből élnek, de itthon csak kiegészítő jövedelemre érdemes számítani.

Mire érdemes figyelni?

A legtöbb oldalnál vannak olyan kérdések, amikre regisztráció után pluszban válaszolhatsz. Nagyon fontos, hogy ezeket lehetőség szerint mind kitöltsd, hiszen innen fogják tudni, hogy milyen ember vagy, és milyen kérdőíveknek vagy a célcsoportjába. Ha nem töltöd ki őket, akkor nem, vagy csak kevés kérdőívet fogsz kapni, esetleg kitöltés közben fog kiderülni, hogy mégsem vagy alkalmas a kitöltésükre.

Fontos mindig megnézni azt is, hogy az adott oldalon hogyan kaphatsz értesítést arról, hogy új kérdőív vár rád. Van, ahol e-mailt kapsz, van, ahol nyitva kell hagyni egy fülön az oldalt, hogy értesülhess az új lehetőségekről. Bármi is az értesítés módja, a gyors reagálás nagyon fontos, mivel a helyek limitáltak, és a jó kérdőíveket gyorsan elkapkodják.

Regisztráltam, de nem látom a kérdőíveket... hol vannak?

A legtöbb kérdőíves oldalon regisztráció után közvetlenül általában nem látsz kérdőívet, mivel egy-egy kérdőív csak rövid ideig aktív, amíg nincs meg a kellő számú kitöltő. Várnod kell, amíg megjön a következő kérdőív, és ügyelni arra, hogy időben értesülj róla. Oldalfüggő, hogy az értesítést milyen módon kapod meg (lásd az előző pontot).

Mit csináljak, hogy több kérdőívre feleljek meg?

Erről a kérdésről ebben a bejegyzésben írtam részletesebben.

Kattintgathatok csak össze-vissza a kérdőívekben?

Semmiképpen nem érdemes csalni. A legtöbb kérdőív úgy van kialakítva, hogy rá lehessen jönni, ha valaki nem őszinte. Ha ez kiderül, nem kapsz fizetséget érte, és lehet, hogy a későbbi kérdőívektől is elvágod magadat.

Hány oldalra érdemes regisztrálni?

A lehető legtöbb oldalra érdemes regisztrálni, hogy maximalizáld a bevételi lehetőségeidet.

Hova érdemes regisztrálni?

A legjobb kérdőíves oldalak folyamatosan frissen tartott listája ide kattintva érhető el.

Nincs PayPal címem, van olyan oldal, ami bankszámlára fizet?

A legtöbb kérdőíves oldal PayPal-ra fizet. A PayPal regisztráció egyszerű, ingyenes és gyors folyamat. Ha mégsem szeretnél valamiért regisztrálni, itt megtalálod azoknak az oldalaknak a listáját, amik bankszámlára fizetnek.

süti beállítások módosítása