Kérdőíves pénzkeresés

Kérdőíves munka

2019. október 15. -

kerdoives-munka.pngA legtöbb munkalehetőség egyetlen oldalról közelíthető meg: vagy végzed, vagy nem, nincs más lehetőség. A kérdőíves munka (vagy piackutatásos munka) ezzel szemben jóval összetettebb: lehetsz te az, aki másokkal felveszi a kérdőíveket, de kaphatsz fizetséget azért is, ha kitöltöd, akár személyesen, akár online. Ezek közül jellemzően csak az első az, ami bejelentett munkaviszonyt jelent, de a második is használható pénzkeresésre.

Ha te szeretnél másokkal kérdőíveket felvenni, akkor különböző álláshirdető portálokon érdemes körülnézned. A kérdőíves munka általában abból áll, hogy valahol le kell szólítanod embereket, és rá kell beszélned őket, hogy menjenek be veled egy irodai helységbe, ahol aztán válaszolhatnak az általad feltett kérdésekre. Némi segítség lehet, ha Facebook-on csinálsz magadnak egy oldalt vagy csoportot, ahol gyűjtesz olyanokat, akik szívesen részt vennének felméréseket, mivel így hamarabb össze tudsz szedni kellő számú embert az egyes piackutatásokhoz. Ez annál is inkább megérős lehet, mert van, hogy a meghívott személyek után kapod a fizetségedet.

Ha te veszel részt piackutatásos felmérésekben, az nem jár külön munkaviszonnyal. A legegyszerűbb, ha online regisztrálsz piackutató oldalakra, amik e-mailben küldik a meghívókat. Az így kapott kérdőíveket mobiltelefonról vagy PC-ről tudod kitölteni, és pénzt kapsz a válaszaidért cserébe, amit általában a bankszámládra utalnak, vagy PayPal-ra küldenek el (ez utóbbiról szintén ki tudod kérni a bankszámládra, ha akarod). Ilyen oldalakról itt találsz listát.

Egy másik lehetőség, hogy piackutatásos Facebook csoportokat keresel, és ott figyeled, hogy mikor van valamilyen személyes megjelenést igénylő lehetőség a közeledben (ez általában Budapestet jelenti).

Töltsd ki a felméréseket
süti beállítások módosítása