Kérdőíves pénzkeresés

Segítség! Sosem felelek meg a kérdőíves oldalakon!

2020. augusztus 15. -

stop.pngA kérdőív kitöltéséért fizető oldalak a legtöbb esetben nem csak úgy általában kitöltőket keresnek, hanem pontosan meghatározott személyeket, például 16 és 21 év közötti lányokat, akik szeretik az alternatív tejeket, vagy nagymamákat, akik a családdal együtt élnek és főzni szoktak. Ez sok esetben sajnos azt jelenti, hogy hiába van valahol sok kérdőív, a többségüket vagy meg sem kapod, vagy az első pár kérdés után kiderül, hogy nem felelsz meg neki. Mit lehet tenni?

Először is fontos, hogy a profilodat, illetve az ahhoz tartozó kezdeti kérdőíveket maradéktalanul kitöltsd. Ezekben olyan kérdések találhatóak, amik lefedik a leggyakrabban keresett kategóriákat, azaz tudni fogják rólad, hogy hány éves vagy, városban vagy falun élsz-e, szeretsz-e moziba járni és így tovább, és nem kapsz majd például a fővárosi mozikról kérdőíveket, ha egy faluban élsz, és sosem jársz moziba. Fontos, hogy őszinte legyél, mivel ha később egy kérdőívnél valamit másképp válaszolsz meg, mint itt, akkor kizárhatnak, és nem kapsz pénzt a kitöltésért. Ilyesmi miatt fordulhat elő például, hogy egy kérdőív közepén közlik veled, hogy nem tartozol a célcsoportba (de ez akkor is megeshet, ha magán a kérdőíven belül válaszolsz egymásnak ellentmondó dolgokat, vagy más okból gondolják úgy, hogy csalni próbáltál).

Ha a profilod ki van töltve, akkor is kaphatsz olyan kérdőíveket, amiknek nem tartozol a célcsoportjába, mivel előfordulhat például, hogy a profilkérdések között nem szerepelt az, hogy mondjuk jársz-e pilatesre, ők pedig csak olyanokat keresnek, akik szeretik ezt a sportot. Ilyenkor az első kérdés után kiderül, hogy nem vagy megfelelő személy a kérdőívre, viszont sok oldal ilyenkor is ad valamennyi pontot (kattints a listáért!).

Gyakori probléma, hogy valakinek olyan szakmája vagy valamilyen más ismertetőjegye van, amiket eleve ki szoktak szűrni a legtöbb kérdőívnél. Ha például a marketing területén dolgozol, akkor nagyon sok kérdőívnél azonnal kiszórnak, egyrészt amiatt, mert ismered a módszereiket, és ezért a válaszaidat befolyásolhatják az ismereteid, másrészt nem szeretnék, ha a konkurencia marketingesei elé kerülnének a kérdéseik.

Nagyon sok külföldi és hazai oldal használ külső cégeket, akik kitölthető kérdőíveket küldenek nekik. Ezek a cégek is igyekeznek megfelelő célcsoporthoz eljuttatni a kérdőíveiket, de gyakori probléma, hogy az általad használt kérdőíves oldal, és ez a külső cég más-más tulajdonságokra tud csak szűrni, és nem működnek tökéletesen az automatikus szűrők. Emiatt lehet, hogy egymás után 3-4 kérdőív is megkérdezi a korodat, holott korábban már válaszoltál rá, és emiatt lehet olyan is, hogy olyan kérdőívet kapsz, amiről tudniuk kellene, hogy nem tartozol a célcsoportjába. Szerencsére ezek a külső oldalak is tanulnak, és minél több kérdőívet töltesz ki nálunk, annál ritkábban küldenek olyat, aminek nem tartozol a célcsoportjába, mivel idővel egyre jobban megismernek. Ha tehát türelmes vagy, idővel egyre ritkábban fogsz olyan kérdőívet kapni, aminek nem felelsz meg.

Hogy ki hány kérdőívre felel meg, sajnos a személyes ismertetőjegyektől is függ. Vannak olyan célcsoportok, akik ritkábban vesznek részt a kérdőívek kitöltésében, pedig keresettek - ők értelemszerűen több kérdőívet kapnak, mint azok, akik egy kevésbé keresett, és gyakori csoportba tartoznak.

Összegezve tehát amit érdemes követned: töltsd ki a profilodat, legyél türelmes, ha speciális helyen dolgozol, fogadd el, hogy sajnos sokan ki fognak emiatt szűrni, és mindenekelőtt csatlakozz minél több kérdőíves oldalhoz, hiszen így biztosíthatod a legjobban azt, hogy minél több olyan kérdőívet is kapj, aminek végül megfelelsz majd.

Töltsd ki a felméréseket
süti beállítások módosítása