Kérdőíves pénzkeresés

Pénzkeresés reklámnézéssel

2020. szeptember 13. -

playad.pngHazánkban is sokan használják a reklámnézéssel való pénzkeresési lehetőségeket, és a blogban tárgyalt kérdőíves oldalak némelyikén (például CashKarma, TimeBucks vagy Keep Rewarding) lehetőség van erre a fajta pénzkeresésre.

Miért éri meg valakinek fizetni azért, hogy reklámokat nézzél?

  • A legjobb eset az, amikor a reklámokról a véleményedet kérdezik, netán az agyhullámaidat nézik közben, és ebből tanulnak valamit, hogy jobb reklámot tudjanak csinálni. Ilyesmivel foglalkozott régebben itthon a Synetic nevű cég, akikhez lehetett menni tesztelésre, és mozijegyekkel meg hasonló dolgokkal fizettek, de amennyire én tudom, azóta már megszűnt ez a lehetőség.
  • Vannak olyan oldalak, ahol fillérekért lehet reklámot venni, és a hirdetők tudják, hogy azokat a látogatók fizetségért cserébe nézik, de úgy gondolják, hogy a reklám vagy a termékük van olyan jó, hogy így is lesz majd olyan, akit ténylegesen érdekelni fog, tehát megéri nekik. Ezzel az a gond, hogy mivel a reklámért ők nagyon keveset fizetnek, ezért a reklámnézők is csak filléreket kapnak egy-egy videó megtekintéséért. Ugyanakkor ez egy létező lehetőség, lehet vele pénzt keresni, de órabérre nézve nem jössz ki belőle igazán jól.
  • Végül előfordul, hogy a reklámnéző oldal használatával egy csalásban segítesz, mert a hirdetők nem tudják, hogy az emberek csak azért nézik a reklámot, mert valaki fizet nekik érte. Ezzel nem csak az a gond, hogy átvered vele a hirdetőket, te is rosszul járhatsz. Mivel a hirdetők gyakran rájönnek a csalásra, megtagadják a fizetést, és ilyenkor persze neked sem fog az a cég fizetni, akihez regisztráltál, hiszen ő sem kapott pénzt. Az ilyen oldalak azok, amik aztán néhány hónap múlva megszűnnek, és valamilyen más néven újrahozzák őket, hogy megint bepalizzanak embereket. Ilyen oldalakat természetesen nem ajánlok ezen az oldalon.

Ahogy látható, a második opció az, ami a leginkább elérhető jelenleg. Mivel a reklámok megtekintéséért így elég keveset fizetnek, nem ajánlom ezt a fajta pénzkeresést "fő" módszernek, legfeljebb arra lehet jó, hogy egy nagyobb oldalon, ami másfajta lehetőségekkel is foglalkozik, néha ezzel is szerezz egy-két pontot, amikor épp kedved van hozzá.

Ugyanennyi idő alatt jóval több pénzt kaphatsz kérdőívek kitöltéséért, amiket általában hasonló oldalakon (például a fentebb linkelteken is) találsz a reklámnézés mellett. Bár itt nem elég csak nézni, ki kell választani a válaszodat is a lehetőségek közül, összességében sokkal jobban megéri a használatuk. Kifejezetten jó kérdőíves oldal például a YouGov, a Daedalus Online, az Univox, a SurveyTime és az Országos Panel, de még több hasonló oldalt találsz ebben a listában.

Töltsd ki a felméréseket
süti beállítások módosítása