Kérdőíves pénzkeresés

Kérdőíves cégek - hova érdemes regisztrálni?

2019. május 07. -

valasztas.jpgNem csak külföldön, Magyarországon is több olyan cég van már, ami kérdőívek kitöltéséért fizet. Mivel a kitöltendő kérdőívek száma korlátozott, ezért egy-egy cégtől általában viszonylag kevés munkalehetőség jön, azonban ha sok ilyen oldalra regisztrálsz, akkor már rendszeresek a meghívók. Ebből következik, hogy minél több oldalra érdemes regisztrálni - azonban egyes oldalak több, mások kevesebb figyelmet igényelnek, így a rendelkezésedre álló idő és aktivitási kedv függvényében változó, hogy hova érdemes regisztrálni.

Ha csak kevés időd van

Ha nem vagy sokat gép előtt, és inkább az a fontos, hogy ne kelljen külön azzal foglalkozni, hogy hol van épp kérdőív, akkor azokra az oldalakra érdemes regisztrálni, amik e-mailben vagy böngésző értesítés formájában szólnak, amikor van elérhető kérdőív (még ha nem is mindegyikről).

Magyar oldalak: YouGov, Országos Panel, Daedalus Online, Mobrog, TGM Panel.

Angol oldal: SurveyTime

Ezeken az oldalakon elég egyszer regisztrálni, és utána tulajdonképpen el is felejtheted őket, amíg nem szólnak levélben, hogy van mit kitölteni (akkor viszont érdemes minél gyorsabban reagálni). Így ugyan lehet, hogy lemaradsz néhány ajánlatról, amiről nem ment ki levél, de összességében csak a minimumot kell foglalkoznod az egésszel.

Ha aktívan is van időd foglalkozni vele

Ha többet vagy a gép előtt, és van időd aktívan is keresni a kérdőíveket, akkor a fenti oldalak közül többen is találhatsz olyan kérdőíveket, amikről nem jött értesítés. Jellemzően a két angol oldalon és a MarketAgent-en szoktam ilyesmivel találkozni. Ezen felül vannak olyan oldalak, ahonnan nem jönnek értesítések, hanem külön fel kell keresni őket, és sokszor akár több menüponton belül is külön megnézni, hogy van-e új kérdőív. Ezek mind angol nyelvű oldalak.

Keep Rewarding, PointsPrizes, WowApp.

A lista nem teljes, itt még további oldalakat is találsz. Ezek az oldalak külső kérdőív kiszolgálókat használnak, amik külön-külön aloldalakon érhetőek el, és mindegyiket egyesével ellenőrizni kell, hogy van-e rajtuk ajánlat. Egy-egy ilyen külső kiszolgálót több oldal is használhat, ilyen esetben érdemes megnézni, hogy az adott ajánlatért melyik oldal fizet több jutalékot.

Töltsd ki a felméréseket
süti beállítások módosítása