Kérdőíves pénzkeresés

Kérdőíves pénzkeresés tapasztalatok

2019. november 13. -

kerdoiv.jpgSok magyar és külföldi oldal van, ami fizet azért, hogy kérdőíveket töltsél ki nekik (a legjobbakat itt gyűjtöttem össze). Szinte minden ilyen magyar oldalt, és nagyon sok külföldit is kipróbáltam, így sok tapasztalatot szereztem.

A legtöbb oldal valóban fizet

Bár igaz, hogy regisztráció előtt mindig rá szoktam keresni, hogy megbízható-e egy adott oldal, nekem soha nem volt olyan problémám, hogy ne akartak volna kifizetni. Ugyan én magam is láttam olyat, hogy egy oldal úgy van felépítve, hogy nagyon nehéz legyen elérni a kifizetési limitet, az ilyesmiket általában gyorsan ki lehet szűrni, és ha az ember használja a józan eszét, akkor kicsi az esélye, hogy átvágják. Természetesen vannak olyan oldalak, amikre nem éri meg regisztrálni - a biztonságosak egy nagy részéről itt találsz egy összehasonlító táblázatot.

Nem mindenhol fizetnek jól

Vannak oldalak (különösen a külföldiek között), ahol jól megfizetik a munkádat, de vannak olyanok is, ahol nevetségesen alacsony összeget adnak egy-egy kérdőív kitöltéséért. Érdemes mindig megnézni, hogy az adott kérdőív milyen hosszú, és mennyit fizetnek érte - ezt mindig leírják előre az oldalak.

Van, hogy nem felelsz meg

Lehet a neten olvasni olyan panaszokat, hogy valaki kapott meghívót egy kérdőívre, de amikor rákattintott, kiderült, hogy nem ő a célcsoportja. Ilyesmi nem minden oldalon fordul elő, és van, ahol ilyenkor is fizetnek valamilyen összeget, de valóban vannak olyan oldalak, ahol ez gyakoribb. Ha valaki kitölti az adatlapját teljesen, akkor kisebb eséllyel kap ilyen meghívásokat, illetve az sem jellemző, hogy ne a kérdőív elején derülne ez ki - ha a közepén utasítanak el, akkor valószínűbb, hogy az áll a háttérben, hogy csalónak gondolnak, mert ellentmondásos válaszokat adtál vagy túl gyorsan feleltél a kérdésekre.

Sok helyre kell regisztrálni

Hogy egy adott oldalon milyen gyakran vannak kérdőívek, az változó, de ha valaki sok oldalra regisztrál, akkor mindig talál itt-ott kérdőíveket, így rendszeres munkalehetőséget biztosíthatnak számára az oldalak. Érdemes megnézni például az ebben a táblázatban lévő oldalakat, és minél többre regisztrálni közülük.

Nem elég csak várni

A legtöbb oldalon nem elég csak várni, aktívan fel kell keresni az oldalt lehetőségek után kutatva. Nem minden kérdőívről kap az ember e-mailes értesítést, van, ami hamarabb betelik, minthogy a felhasználók között sorra kerültél volna az e-mail kiküldésnél. Ha a legjobb oldalakat folyamatosan nyitva tartod, sokkal nagyobb bevételre tehetsz szert, de ez persze oldala válogatja, érdemes mindig tesztelni.

süti beállítások módosítása